^Врх стране

  • 1 ШК "ПОЖЕГА" из Пожеге победник је Прве лиге ЦС 2021
    Победник Прве лиге ЦС 2021 одржане од 26. септембра до 3. октобра 2021. године у хотелу "Цептер хотел Дрина" у Бајиној Башти је ШК "Пожега" из Пожеге, друго место је припало ШК "Металац" из Горњег Милановца, а треће ОШК "Параћин" из Параћина.
  • 2 ШК "Раднички водовод" из Крагујевца победник је Прве лиге ЦС 2020
    Победник Прве лиге ЦС 2020 одржане од 10. до 17. октобра 2020. године у хотелу "Цептер хотел Дрина" у Бајиној Башти је ШК "Раднички водовод" из Крагујевца, друго место је припало ВШК 2005 из Ваљева, а треће ШК "Рудар" из Костолца.
  • 3 Почела Прва лига ЦС 2020
    У Цептер хотелу "Дрина" у Бајној Башти почела је Прва лига ШСЦС 2020. Такмичење се одржава у периоду од 10-17. октобра 2020. године уз учешће 12 екипа. Победник ће се пласирати у Прву лигу Србије.
  • 4 Завршен је 23. Кадетски фестивал ШСЦС 2019
    У хотелу "Равни Гај" у Равном Гају завршен је 23. Кадетски фестивал ШСЦС 2020. Фестивал је одржан у периоду од 13-16. фебруара 2020. године уз учешће 201 такмичара (136 кадета и 65 кадеткиња).
  • 5 23. Кадетски фестивал ШСЦС 2020
    23. кадетски фестивал Шаховског савеза Централне Србије одржаће се од 13. до 16. фебруара 2020. године у хотелу "Равни Гај" у Равном Гају.

Вести

Одлука инспектора МОС: Седница Скупштине ШСС од 12.2.2017. нелегитимна

Саопштење ШСЦС поводом одлуке спортског инспектора МОС

Шаховски савез Централне Србије се обратио спортској инспекцији Министарства омладине и спорта Републике Србије након одржавања Скупштине Шаховског савеза Србије 12. фебруара 2017. године, како би се испитала валидност одлука донетих на тој Скупштини. Скупштина ШСС 24.12.2016. године донела је одлуку којом овлашћује Извршни одбор ШСС да формира делегације ШСЦС и ШСКиМ за наредну ванредну Скупштину. 

Спортски инспектор је на основу доказа у списима предмета које је доставио ШСС утврдио да ШСС нема овлашћење Скупштине да формира делегације чланова Скупштине. Напротив, у поступку спортског инспектора утврђено је да се начин избора и опозива сталних чланова Скупштине уређује актима удружених савеза, односно у складу и на основу општих аката савеза удружених у ШСС.

То значи да је одлука о формирању делегација ШСЦС и ШСКиМ коју је донео ШСС на Скупштини одржаној 24.12.2016. у супротности са Статутом ШСС (члан 30).

Будући да је одлука ШСС о именовању делегације ШСЦС и ШСКиМ супротна статуту ШСС, те доводи у питање све одлуке донете на основу доношења ове одлуке.

Мишљење спортског инспектора је да је наведена препорука о сазивању нове седнице Скупштине ШСС најбољи начин за решавање овог проблема како би се избегле правне последице које произилазе из одредби чл. 41. став 4.и 173. став 1, а то су поништење свих одлука са те скупштине и самим тим престанак финансирања ШСС.

Ова одлука спортске инспекције потврдила је исправност одлуке ШСЦС о суспензији чланова ШСЦС који су учествовали као делегати ШСЦС на Скупштини ШСС одржаној 12. фебруара 2017. године и тако поступили супротно Статуту ШСС.

Исти актери који су се одлучили да на нелегалан начин и са “лажним делегатима” насилно дођу на чело ШСС, настављају и даље да обмањују јавност, клубове и “лажне делегате” како ће они поништити све одлуке о њиховом кажњавању показујући да су у ствари они најодговорнији за читав сценарио насилног преузимања ШСС. ШСЦС неће одустати од утврђивања одговорности и оних лица који су били организатори овакве преваре.

Наводимо још да ће ова одлука спортске инспекције убрзати судске поступке који су у току ради поништења одлука донетих на Скупштини ШСС 12. фебруара 2017. године. ШСЦС ће убрзо обавестити јавност о могућој кривичној одговорности лица која су учествовала на овим дешавањима.

У прилогу достављамо:

- Захтев за инспекцијски надзор (пдф формат) >>> 
- Одлука спортског инспектора Министарства омладине и спорта (пдф формат) >>> 
- Обавештење инспектора Министарства омладине и спорта ШСЦС (пдф формат) >>>.

Copyright © 2017. Sahovski savez Centralne Srbije  Rights Reserved.