^Врх стране

 • 1 Завршен 21. Кадетски фестивал ШСЦС
  У хотелу "Турист" у Краљеву завршен је 21. Кадетски фестивал ШСЦС. Учествовало је 137 такмичара - 89 дечака и 48 девојчица. Фестивал је организовао Шаховски савез Централне Србије у сарадњи са Шаховским клубом "Слога" из Краљева.
 • 2 21. Кадетски фестивал ШСЦС
  Шаховски савез Централне Србије у сарадњи са Шаховским клубом "Слога" из Краљева организује 21. Кадетски фестивал ШСЦС од 8-11. фебруара 2018. године у хотелу "Турист" у Краљеву.
 • 3 ВМ Бобан Богосављевић победник 3. меморијала "Селимир Манојловић"
  Велемајстор Бобан Богосављевић победник је 3. меморијалног турнира Селимир Манојловић 2017. који је одржан у Ваљеву. Одличан резултат је остварио 16-годишњи Михајло Радовановић који је испунио прву норму за велемајстора. Њих двојица су освојили по 6,5 поена из девет партија. Трећи је био Никола Радовановић са 5,5 поена. Норму за интернационалног мајстора остварио је турски ФИДЕ мајстор Мелих Јуртисевн.
 • 4 Прогрес из Пирота и Борац из Чачка нови чланови Прве лиге ЦС 2018
  Победама у Другим лигама ЦС, групама исток односно запад, шаховски клубови "Прогрес" из Пирота и "Борац" из Чачка постали су нови чланови Прве лиге Централне Србије 2018. године.
 • 5 Ваљевски ШК 2005 победник Прве лиге ЦС 2017
  Победник Прве лиге ЦС 2017 одржане од 16. до 24. септембра у хотелу "Врујци" је Ваљевски ШК 2005 из Ваљева, друго место је припало ШК "Металац" из Горњег Милановца, а треће ШК "Раднички водовод" из Крагујевца.

Вести

Одлука инспектора МОС: Седница Скупштине ШСС од 12.2.2017. нелегитимна

Саопштење ШСЦС поводом одлуке спортског инспектора МОС

Шаховски савез Централне Србије се обратио спортској инспекцији Министарства омладине и спорта Републике Србије након одржавања Скупштине Шаховског савеза Србије 12. фебруара 2017. године, како би се испитала валидност одлука донетих на тој Скупштини. Скупштина ШСС 24.12.2016. године донела је одлуку којом овлашћује Извршни одбор ШСС да формира делегације ШСЦС и ШСКиМ за наредну ванредну Скупштину. 

Спортски инспектор је на основу доказа у списима предмета које је доставио ШСС утврдио да ШСС нема овлашћење Скупштине да формира делегације чланова Скупштине. Напротив, у поступку спортског инспектора утврђено је да се начин избора и опозива сталних чланова Скупштине уређује актима удружених савеза, односно у складу и на основу општих аката савеза удружених у ШСС.

То значи да је одлука о формирању делегација ШСЦС и ШСКиМ коју је донео ШСС на Скупштини одржаној 24.12.2016. у супротности са Статутом ШСС (члан 30).

Будући да је одлука ШСС о именовању делегације ШСЦС и ШСКиМ супротна статуту ШСС, те доводи у питање све одлуке донете на основу доношења ове одлуке.

Мишљење спортског инспектора је да је наведена препорука о сазивању нове седнице Скупштине ШСС најбољи начин за решавање овог проблема како би се избегле правне последице које произилазе из одредби чл. 41. став 4.и 173. став 1, а то су поништење свих одлука са те скупштине и самим тим престанак финансирања ШСС.

Ова одлука спортске инспекције потврдила је исправност одлуке ШСЦС о суспензији чланова ШСЦС који су учествовали као делегати ШСЦС на Скупштини ШСС одржаној 12. фебруара 2017. године и тако поступили супротно Статуту ШСС.

Исти актери који су се одлучили да на нелегалан начин и са “лажним делегатима” насилно дођу на чело ШСС, настављају и даље да обмањују јавност, клубове и “лажне делегате” како ће они поништити све одлуке о њиховом кажњавању показујући да су у ствари они најодговорнији за читав сценарио насилног преузимања ШСС. ШСЦС неће одустати од утврђивања одговорности и оних лица који су били организатори овакве преваре.

Наводимо још да ће ова одлука спортске инспекције убрзати судске поступке који су у току ради поништења одлука донетих на Скупштини ШСС 12. фебруара 2017. године. ШСЦС ће убрзо обавестити јавност о могућој кривичној одговорности лица која су учествовала на овим дешавањима.

У прилогу достављамо:

- Захтев за инспекцијски надзор (пдф формат) >>> 
- Одлука спортског инспектора Министарства омладине и спорта (пдф формат) >>> 
- Обавештење инспектора Министарства омладине и спорта ШСЦС (пдф формат) >>>.

РЕГИСТРАЦИЈА КЛУБОВА 2018

Шаховски савез Централне Србије вршиће од 1. до 31. марта и од 15. до 30. јуна 2018. регистрацију шаховских клубова са такмичарског подручја Шаховског савеза Централне Србије и Косова и Метохије.  

Преузми документ за регистрацију 2018 (ворд) >>>
Преузми формулар за регистрацију 2018 (ексел) >>> 
Статусно стање клубова 2018 (ворд) >>>

fide logo crno beli gensunasumus
 
ecu logo
 
sss120 200
Copyright © 2017. Sahovski savez Centralne Srbije  Rights Reserved.