English Српски
ПОЧЕТНА

 

ПРВА ЛИГА
ШАХОВСКОГ САВЕЗА ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ ЗА ШАХИСТКИЊЕ
за 2008. годину


РАСПИС ЛИГЕ

Pozarevacki SK pobednik

U Nisu, u Domu planinara, je zavrsena I Liga CS za sahistkinje, za 2008.g. pobedom sahistkinja Pozarevackog SK, cime su stekle pravo nastupa u I Ligi Srbije za zene za 2009.g. U mecu III kola Pozarevacki  SK je pobedio maksimalnim rezultatom  4 prema 0, mladu i neiskusnu  ekipu Ekonomista iz Nisa. Rezultati po tablama:

  1. Biljana Petrovic             -       Mirjana Staenkovic       0:1
  2. Dragana Milosevic        -       Marija Petrovic      0:1
  3. Marija Stojiljkovic        -       Mila Nikolic           0:1
  4. Aleksandra Cvetkovic   -       Ana Kovacevic      0:1

Kapiten pobednicke ekipe, IA i mk Branislav Suhartovic, je dobio pobednicki pehar, a sahistkinje zlatne medalje, srebrne medalje su pripale drugoplasiranoj ekipi Celinog kamena, a bronzane treceplasiranom Ekonomistu.

Turnir je odigran u prelepom ambijentu drevne niske tvrdave, u Domu planinara, u fer i izuzetno korektnoj atmosferi. Domacin turnira i tehnicki oganizator je bio SK Celin kamen, sudila je Dragana Dimitrijevic-Blagjevic, a direktor turnira je bio Dragan Zivic.

 

   
Капитен победника са пехаром - Б. Шухартовић
 
Победници лиге
Пожаревачки ШК са судијом
Бронзане Економист Ниш
   
Економист - Пожаревачки ШК
 
Биљана Петровић прима бронзану медаљу
Стојановић, Димитријевић и Живић
   
Челин Камен
 
Дерби лиге
Пожаревачки ШК
   
Дружење...
 
Економист - Челин Камен
Живић, Вучковић, Димитријевић и брачни пар Шухартовић
   
Станковић, Вучковић, Петровић, Димитријевић и Живић
 
Планинарски дом
Стојановић и Петровић

 

SVE PARTIJE SA PRVE LIGE CENTRALNE SRBIJE ZA ZENE

II kolo

U derbi mecu II kola je ekipa Pozarevackog SK pobedila ekipu Celinog kamena iz Donje Studene, kod Nisa, sa 2,5 prema 1,5. Rezultati po tablama:

  1. Mirjana Stamenkovic    -       Sandra Dukic         0-1
  2. Marija Petrovic              -       Milena Stefanova   remi
  3. Mila Nikolic                  -       Jovana Vuckovic   1-0
  4. Ana Kovacevic              -       Jovana Stankovic   1-0

 

U veoma dramaticnom mecu Pozarevacki SK je  minimalnom pobedom na korak od prvog mesta i plasmana u I Ligu Srbije za 2009.godinu. Najpre je Bugarka, Milena Stefanova izabraka sumnjiv takticki rasplet u otvaranju, i vec u ranoj fazi igre, pa do kraja partije trpela je pritisak dve lake figure protivu topa i pesaka. Tek je upornom borbom, pri kraju cetvrtog sata igre uplovila u mirnu luku remija. Na prvoj tabli je Sandra Dukic jos u otvaranju stekla inicijativu, koju je prezvorila u celi poen u dalekoj topovskoj zavrsnici, filigrantski preciznom igrom. Na cetvrtoj tabli je Jovana Stankovic vec u ranoj fazi igre stekla inicijativu, koju je veoma rano ispustila, da bi u cajtnotu previdela takticki udar, a na kraju  je pad zastavice skratio daljih muka, u poziciji sa kvalitetom manje. Na treceoj tabli je Jovana Vuckovic, propustila da u sredipnjici udarom pesaka na polje e5, stvori pred protivnicom mnogo problema koje treba resavati u ogranicenom vremenu. Nakon toga je Mila Nikolic, zrtvom topa isterala crnog monarha u centar, gde je usledio jako lep matni udar. Zasluzena pobeda Pozarevackog SK, naravno uz blagu pomoc Caisse  i samo cudo ih moze onemoguciti da ne zauzmu prvo mesto na tabeli.
Poslednje kolo kvalifikacija je u nedelju 02.11.2008. od 10h a sastaju se Ekonomist-Pozarevacki SK.

I kolo

U Nisu, u Domu planinara, je pocela I Liga CS za sahistkinje, za 2008.g. sa koje pobednicka ekipa stice pravo nastupa u I Ligi Srbije za zene za 2009.g. Ucestvuju 3 ekipe, a u I kolu je ekipa domacina, Celinog kamena iz Donje Studene, kod Nisa, pobedila sa 3,5 prema 0,5 lokalnog rivala, ekipu Ekonomista iz Nisa. Rezultati po tablama:

  1. Sandra Dukic                 -       Milica Stojanovic  1:0
  2. Milena Stefanova          -       Biljana Petrovic     1:0
  3. Jovana Vuckovic           -       Dragana Milosevic remi
  4. Jovana Stankovic           -       Marija Stojiljkovic 1:0

U II kolu, subota 01.11.08. od 16h,  se igra derbi mec: Pozarevacki SK-Celin kamen, a u nedelju 02.11.2008. od 10h se igra poslednji mec lige, Ekonomist-Pozarevacki SK.

Igra se u predivnom ambijentu drevne niske tvrdave, u Domu planinara, koji je inace baza SK Celin kamen. U samom centru grada, na 300 metara od Mekdonaldsa i hotela Ambasador, Nislije i ostali namernici, ljubitelji netaknute prirode, imaju zadovoljstvo da uzivaju u carima prirode, a da ne moraju da putuju po 20 km od grada i da nose opremu za kampovanje ili planinarenje.

Iteresovanje publike i ljubitelja saha je bilo veliko, pa smo u sali komentarisali da je bilo vise publike nego na utakmicama Fk Radnickog. Neko je sa strane dodao da na obe lige u Golupcu nije bilo toliko gledalaca, a bilo je i komentara da to i nije cudno s obzirom koliko se lepote i mladosti okupilo na jednom mestu.

Organizator lige je SS Centralne Srbije a tehnicki organizator SK Celin kamen. Sudija turnira je Dragana Dimitrijevic-Blagojevic, republicki sudija iz Nisa, a direktor turnira Dragan Zivic, FM i IA iz Nisa.

Dragan Zivic, FM i IA

 

11000 БЕОГРАД, ул. Нушићева 25/II, Тел: +381 11 3222 447, Тел/Факс: +381 11 3222 448, e-mail: cs_sah@verat.net
Copyright © 20
06 Шаховски савез Централне Србије